Прва Балканска Колонија на Ракотворци

Програма на Прва Балканска Колонија на Ракотворци:

 

03.08 / сабота

20.00 часот – свечено отворање

АФ „Плетенка“ – ора и презентација на носии

НКЦ „Румелија“ – Подгорци, општина Струга – презентација на Торбешка носија

Презентација на ракотворба „Круг“ – Мирјана

Презентација на домашна храна од тесто Здружение на Пензионери Општина Новаци

04.08 / недела

11.00 – 12.00 – Креативна работилница за целна група – „Ракотворбите едноставно се раѓаат“

19.00 – Изложба – Декупаж, Наташа Антевска Велјановска,

Организација на жени  – Битола

19.30 – 21.00 – Презентација на ракотворна техника од учесниците

19.30- 24.00 – Саемска изложба на ракотворбите

 

05.08 / понеделник

11.00 – 12.00 – Креативна работилница за целна група –„Ракотворбите едноставно се раѓаат“

19.00 –   Изложба на фотографии  „Мариово – девствена убавина“, Катерина Мавровска,

Хуманитарно здружение на медицински сестри, техничари и акушерки „12 Мај“

19.30 – 21.00 – Презентација на ракотворна техника од учесниците

19.30- 24.00 – Саемска изложба на ракотворбите

 

06.08 / вторник

11.00 – 12.00 – Креативна работилница за целна група

19.00- 20.00 – Изложба – Марија,  Боја во спреј ,

19.30 – 21.00 – Презентација на ракотворна техника од учесниците

19.30- 24.00 – саемска изложба на ракотворбите

07.08 / среда

10.00-24.00 Саемска изложба на ракотворбите

20.00 ч – затворање на колонијата

Симни каталог: Katalog2013


Share this:
Tags:

About admin

admin

Администратор

  • Website
  • Google+
  • Rss
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Vimeo
  • Youtube
  • Flickr
  • Email

Add Comment