Од 6 – 9 август 2014 година се реализира второто издание на Балканска Колонија на Ракотворци.
Отворањето беше со модна ревија – малку староградска, малку модерна и најнова облека во која се вградени и производи од нашите ракотворци.
Со експертите од НУ Завод и Музеј, ЦКД и моден дизајнер научивме за менаџментот во културата, за градското во ракотворењето, за сувенирите и за дизајнот како составен дел од работата врз секоја ракотворба.
Со гостите од Хрватска и Турција разменаваме искуства и во изработката и во дизјанот и во промоцијата и секако во продажбата на производите.

 

 

 


Спонзори Колонија 2014

Share this:

About admin

admin

Администратор

  • Website
  • Google+
  • Rss
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Vimeo
  • Youtube
  • Flickr
  • Email
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4901982931241140", enable_page_level_ads: true });

Add Comment